Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Το 1963 το περιοδικό TIME δημοσίευσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο μελετητής Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων (Δημοσθένης, Αριστοτέλης) Αλ.Ξενάριος ανακάλυψε αρχαία μεταλλεία χαλκού στη Χαλκιδική, περιοχής Σκουριών. Η αρχική απόφαση (22.3.2007) της ΙΣΤ’ Εφορείας Π.Κ. Αρχαιοτήτων ήταν απορριπτική για έναρξη εργασιών μεταλλείου χρυσού. Η μετέπειτα έγκρισή της, κατόπιν πρόχειρης έρευνας, εγείρει πολλά ερωτηματικά. Δεν συμμετείχε ειδικός της αρχαίας μεταλλουργίας. Πως γνωρίζουμε ότι δεν έχουν καταστραφεί αρχαιότητες στα 1.430 στρέμματα που έχει ανασκάψει η Eldorado Gold; Η TVX είχε καταδικαστεί για καταστροφή αρχαιοτήτων στην Ολυμπιάδα και την Κηπουρίστρα. Καθηγητής Α.Π.Θ. Μ.Βαβελίδης: Το βορειοανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Χαλκιδικής αποτελεί, σύμφωνα με τις έρευνές μας, το δεύτερο σε μέγεθος και έκταση (μετά το Λαύριο) μεταλλευτικό κέντρο στον ελλαδικό χώρο.

Στις 22 Μαρτίου του 1963 το περιοδικό ''TIME'' (βλέπε: http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,896699,00.html)   δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τις Σκουριές της Χαλκιδικής όπου σήμερα η Eldorado Gold έχει προχωρήσει σε εξορύξεις φυγαδεύοντας τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας στην Κίνα -όπου τον εξάγει ως πρώτη ύλη- και χωρίς το ελληνικό δημόσιο να καρπώνεται ούτε τους πραγματικούς φόρους που κάθε αξιοπρεπής χώρας θα επέβαλε. Βλέπετε εδώ: http://hellas-economy.blogspot.gr/2016/03/eldorado-gold-1368-317000-16-11.html

[Το άρθρο μπορείτε να μελετήσετε σε μετάφραση εδώ: 
http://antigoldgr.org/blog/2016/02/23/arthro-tou-time-gia-skouries-1963/

Τα βασικά σημεία του εν λόγω άρθρου είναι τα εξής: 

Ο τρόπος να ανακαλύψεις κερδοφόρα κοιτάσματα μετάλλων στην περιοχή της Μεσογείου είναι να διαβάσεις ένα καλό βιβλίο. Το 1864 ο Ιταλός επιχειρηματίας Jean Baptiste Serpieri μελετώντας Έλληνες κλασσικούς συγγραφείς ανακάλυψε τα αρχαία μεταλλεία του Λαυρίου. Επρόκειτο για τα μεταλλεία απ' όπου οι Αθηναίοι έβγαζαν μολύβι για να φτιάξουν τον στόλο τους και να δημιουργήσουν τον πλούτο τους.  Ο γεωλόγος Charles Godfrey Gunther ανακάλυψε χαλκό στην Κύπρο διαβάζοντας Λατινικά χειρόγραφα.

Ο τελευταίος που θα βγάλει κέρδος απο τους αρχαίους κλασσικούς είναι ο Αλέξανδρος Ξενάριος, ένα Έλληνας που ξόδεψε 30 χρόνια γυρίζοντας στην Ελλάδα και κάνοντας σχετικές ανακαλύψεις, μέχρι που χτύπησε... φλέβα χρυσού. Ένα κοίτασμα στην περιοχή της Χαλκιδικής που μπορεί να περιέχει 200.000 τόνους χαλκού και 60 τόνους χρυσού. 
αρχαιολογικά ευρήματα στις Σκουριές Χαλκιδικής
Ο Αλ.Ξενάριος έκανε τις περισσότερες ανακαλύψεις του μελετώντας τους κλασσικούς συγγραφείς, όπως τον Δημοσθένη και τον Αριστοτέλη και ακούγοντας διηγήσεις απο ντόπιους ανά την Ελλάδα. Κατόπιν μελέτησε τις αναφορές σχετικά με την Χαλκιδική στη Γεωργραφία του Στράβωνα. Οι σχετικές αναφορές στα όπλα, τα κοσμήματα και τα νομίσματα που φτιάχνονταν στην Χαλκιδική τον έκαναν να υποθέσει πως ένα μεγάλο μέρος της ποσότητας μετάλλων θα βρίσκονταν ακόμη στα σπλάχνα της γης δεδομένου ότι τα μέσα εξόρυξης τότε ήταν πρωτόγονα και επομένως η εξόρυξη ρηχή. 

Ο Ξενάριος τελικά κατέληξε σε μια περιοχή γνωστή ως «Σκουριές» που είχε την τυπική, γυμνή από δέντρα, εμφάνιση ενός μεταλλευτικού πεδίου χαλκού. Με προσεκτική έρευνα, εντόπισε τα αρχαία μεταλλεία.

Ο Ξενάριος πήρε μια μικρή χρηματική ενίσχυση από ένα φίλο για να στήσει την εταιρεία «Μεταλλεία Χαλκιδικής» και έλαβε μια χρηματοδότηση για περαιτέρω έρευνες από την Ελληνική Κυβέρνηση. Η Ιαπωνική “Nippon Mining Co.” συνεργάστηκε με τα «Μεταλλεία Χαλκιδικής» για μια ερευνητική αποστολή ύψους $ 350.000 και την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα από Ιάπωνες ειδικούς εργάζονταν πάνω στο κοίτασμα. Αν οι Ιάπωνες μείνουν ικανοποιημένοι από τα ευρήματα, υπόσχονται να βάλουν $3.000.000 για να δημιουργήσουν μια καινούρια εταιρεία μαζί με τα «Μεταλλεία Χαλκιδικής», να αγοράσουν την παραγωγή και να τη στείλουν στην Ιαπωνία.
                                                                        *** Σε συνέχεια του ανωτέρω άρθρου, οι αγωνιστές συμπατριώτες μας απο το ''Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων'' έγραψαν ένα κείμενο με βασικά ερωτήματα που πραγματικά προβληματίζουν για τα πορίσματα της ΙΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ), την μη ύπαρξη συστηματικής και πολυχρόνιας έρευνας, την παράλληλη απόφαση του Κ.Α.Σ., την καταστροφή αρχαιοτήτων απο την προηγούμενη ιδιοκτησία των μεταλλείων την TVX (σημείωση δική μας: αλήθεια αναρωτιώμαστε εφόσον υπήρξαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις πως τιμωρήθηκε η εν λόγω εταιρεία - ποιά άλλη χώρα στον κόσμο θα ανεχόταν να καταστραφούν αρχαιότητες απο ιδιωτική εταιρεία και δεν θα μεριμνούσε παντοιοτρόπως να πέσει βαρύς και ασήκωτος! ο πέλεκυς της δικαιοσύνης;)

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η δυνατότητα συλλογής της μαγιάς των ζώων γάλακτος με προοπτική την παραγωγή της στην Ελλάδα (μπορεί να δημιουργηθεί νέος βιομηχανικός κλάδος στην κτηνοτροφία της πατρίδας μας-έχουμε την πρώτη ύλη), μεγαλοπαραγωγός η Ελλάδα στα τυριά με υστέρηση παραγωγής στα σκληρά (το έλλειμμα μπορεί να καλυφθεί), πρέπει να αξιοποιηθεί η δυνατότητα παραγωγής ζωοτροφής χοιρινών απο το τυρόγαλο, έχει βρεθεί η μέθοδος μετατροπής του σε σκόνη, το τυρόγαλο που πετιέται είναι βιολογικής αξίας ίσης με 50.000 τόνους καλαμπόκι. Β' μέρος

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας ξεκινήσαμε να προσεγγίζουμε το κεφαλαιώδους σημασία ζήτημα για την οικονομία και παροχής αυτάρκειας βασικών διατροφικών αγαθών στην πατρίδα μας ήτοι την Κτηνοτροφία. Βλέπετε εδώ: http://hellas-economy.blogspot.gr/2016/07/61-1984-192-1487-800.html Η προσέγγισή μας ξεκίνησε με κάποια γενικά στοιχεία περί κτηνοτροφίας, όπως αυτά τα έγραψε στο πόνημά του ''Οι ''Άγνωστες'' πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδος και η πολιτική τους σημασία'' ο ιδιοκτήτης της ΧΡΩ.ΠΕΙ. Σωτήρης Σοφιανόπουλος και κατόπιν παρουσιάσαμε κάποια στοιχεία για το γάλα και το τυρόγαλο. 

Επαναλαμβάνουμε, χάριν της συνδέσεως με τα προηγούμενα την τελευταία παράγραφο απο το πόνημα του Σωτ. Σοφιανόπουλου (όπως αυτή παρουσιάστηκε στην τελευταία μας ανάρτηση) και κατόπιν συνεχίζουμε με το υπόλοιπο της παρουσίασης. Στη μελέτη του ζητήματος προσθέτουμε κάποιες υπογραμμίσεις και σημειώσεις στο τέλος της ανάρτησης, που βοηθούν πιστεύουμε τον αναγνώστη στην καλύτερη κατανόηση.  

Τυρόγαλο
 ...
Αφού τυροκομήσουμε (η τυροκόμηση γίνεται με την μαγιά του τυρού, η οποία φυσικώς βγαίνει από τον τέταρτο στόμαχο των μυρηκαστικών γάλακτος που δεν έχουν φάει ακόμη χορτάρι, διότι όταν αρχίσουν να τρώνε χορτάρι ή τροφές, η μαγιά καταστρέφεται). Μπορούμε να τυροκομήσουμε και με λεμόνι ή να χρησιμοποιήσουμε τεχνητές μαγιές, που παράγουν ελάχιστες εταιρίες στον κόσμο, όπως η δανέζικη Νοvo. Στην Ελλάδα, παρόλο που σφάζονται 30.000.000 γιδοπρόβατα γάλακτος κάθε χρόνο, δεν συλλέγονται οι μαγιές και έτσι δεν διαθέτουμε τυρομαγιά, ενώ θα έπρεπε. Οι τυρομαγιές εισάγονται από το εξωτερικό και είναι σε διάφορες πυκνότητες, από υγρές (1/10.000 μέρη γάλακτος) ή και στερεές (1/100.000 μέρη γάλακτος). Αφού ο τυροκόμος ανακατέψει καλά, αφήνει να ησυχάσει το μείγμα για να γίνει η τυροκόμηση. Το μυστικό της τυροκομήσεως το είχε βρη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Βογιατζάκης και το είχε πουλήσει στην ΧΡΩ.ΠΕΙ. Η ΧΡΩ.ΠΕΙ είχε ολόκληρο κλάδο παραγωγής τυρομαγιάς υγράς μορφής, αλλά σήμερα πλέον δεν υπάρχει.


Έπρεπε κανονικά να υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει τα σφαγεία να μαζεύουν τον τέταρτο στόμαχο των ζώων γάλακτος, να τα ξεπλένουν και να τα εναποθηκεύουν σε ψυγεία με χονδρό αλάτι, ώστε να υπάρχει αρκετή πρώτη ύλη προς παραγωγή του προϊόντος. (1) Το μυστικό της τυρομαγιάς το ξέρουν ελάχιστες εταιρίες στον κόσμο και η πατρίδα μας ξοδεύει εκατομμύρια δολλάρια για να εισάγει αυτό το πανάκριβο υλικό. Δεδομένου ότι είμαστε από τις πλέον παραγωγικές χώρες του κόσμου σε τυρί (παράγουμε κατά μέσον όρο 120.000 τόνους φέτα, 60.000 τόνους σκληρά τυριά, δηλ. κασέρια, γραβιέρες, κεφαλογραβιέρες, κεφαλοτύρια, κλπ, αλλά εισάγουμε και περίπου άλλες 70.000 τόνους, βασικώς Γκούντα και Ένταμ, αλλά και Kerry-gold, με τα οποία παρασκευάζονται και οι πίτσες στις πιτσαρίες λόγω της φθηνής τιμής τους). (2)
κασερομάστορες  (φώτο του Ι.Τσιαμήτρου: http://www.vlahoi.net)

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ένας χρόνος απο το μεγαλειώδες ΌΧΙ: Οι Έλληνες, η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είπαν το ΌΧΙ στο εκβιαστικό τελεσίγραφο των δανειστών, το ΌΧΙ στις ποταπές αξιώσεις τους.

Πέρασε ένας χρόνος απο την μεγαλειώδη στιγμή που ο ελληνικός λαός τίμησε την ιστορία του, τους προγόνους του, το ένδοξο παρελθόν του λέγοντας ΌΧΙ στον διαρκή εκφοβισμό της Τρόϊκας εξωτερικού και εσωτερικού. Ένας λαός, που το μεγαλύτερο κομμάτι του στέκεται και αντιστέκεται. Γι' αυτούς που διέστρεψαν την βούληση των Ελλήνων απαντούμε με τα λόγια σε ένα σκίτσο του Αρκά: ''Μπορεί σε λίγα χρόνια να ξεχαστεί η επέτειος. Όχι όμως και ο υπαίτιος.'' Κι' αυτό ισχύει για όλους τους δωσίλογους μνημονιακούς πολιτικούς-μαριονέτες. 

Αναδημοσιεύουμε την τότε ανάρτηση (http://hellas-economy.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html) με το θριαμβευτικό, άφοβο και λεβέντικο μήνυμα του ελληνικού λαού. 

Οι Έλληνες, η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είπαν το ΌΧΙ στο εκβιαστικό τελεσίγραφο των δανειστών, το ΌΧΙ στις ποταπές αξιώσεις τους.

Ο Ελληνικός λαός, οι έλληνες πολίτες, όλοι μας, παρά την προπαγάνδα και την διασπορά -άνευ ορίων- φόβου από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης [ουσιαστικά επιρροής και προπαγάνδας] ψήφισε στο Δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου το  "ΟΧΙ".

06-07  02:51
                                  19.159/19.159                                                              6.161.140

                                     100,00 % 62,50 %

Ερώτημα%
Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ61,31
Εγκρίνεται / ΝΑΙ38,69
ΌΧΙ στο εκβιαστικό τελεσίγραφο των δανειστών.
ΌΧΙ στην αντιδημοκρατική επιβολή του νέου μνημονίου που πρότειναν.
ΌΧΙ σε νέα υφεσιακά οικονομικά μέτρα που είναι αντίθετα με όσα υπαγορεύει η οικονομική επιστήμη.
ΌΧΙ σε ένα πρόγραμμα των δανειστών που απαιτούσε να ξεπουληθούν οι υποδομές της Πατρίδας μας. (ζητούσαν πώληση των περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ με ότι αυτό είχε στο περιουσιολογιό του την 31 Δεκεμβρίου 2014).
ΌΧΙ στην αύξηση του φ.π.α. στον τουρισμό στο 23% για να καταστραφεί ο Ελληνικός τουρισμός και να πλουτίσουν οι γερμανικές πολυεθνικές που κατέχουν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στις ακτές της τουρκίας.
ΌΧΙ στις μειώσεις μισθών και συντάξεων στους απόμαχους της ζωής.
ΌΧΙ στην επιβολή ενός νέου προγράμματος το οποίο δεν προβλέπει καμία ρύθμιση για το μη βιώσιμο εξωτερικό χρέος των 540 δις ευρώ. (Δηλαδή οι δανειστές προτείνουν ασφυχτικά μέτρα χωρίς να μάς επιτρέπουν την θεραπεία της γεννεσιουργού αιτίας των οικονομικών προβλημάτων που είναι το αυξανόμενο εξωτερικό χρέος με την επιστροφή δισ. ευρώ ετησίως ως πανωτοκίων προς τους δανειστές). 
ΌΧΙ άλλα ολοκληρωτικά μέτρα από τους δανειστές, σε έναν λαό που υποφέρει πέντε χρόνια τώρα από τα μνημόνια που επέβαλαν οι δανειστές και υπέγραψε το πολιτικό προσωπικό τους στην Ελλάδα. 

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Η γεωργία πρέπει να αναπτύσσεται σε συνάρτηση με την κτηνοτροφία, η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να παράγει και εξάγει τεράστιες ποσότητες γαλακτομικών προϊόντων, η εισαγωγή ετοίμου κρέατος καταστρέφει την εγχώρια παραγωγή, οι μαγιές πρέπει να συλλέγονται για να έχουμε πρώτη ύλη για την τυροκόμηση και όχι να την εισάγουμε απο τις λίγες πολυεθνικές που την παράγουν παγκοσμίως, η Ελλάδα πάντα προδομένη με ποσόστωση γάλακτος 61 κιλά ανά κάτοικο (από το 1984) με την Πορτογαλία 192 κιλά και την Ιρλανδία 1.487 κιλά, αποτέλεσμα: εισάγουμε 800 χιλ.τόνους αγελαδινού γάλακτος απο τις πολυεθνικές των... δανειστών μας. Α' μέρος

Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας έχουμε αναφερθεί εκτενώς για την σπουδαιότητα της γεωργίας και τη κτηνοτροφίας στην πατρίδα μας. Μπορείτε να μελετήσετε σχετικά εδώ Στο πόνημα του ''Οι ''Άγνωστες'' πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδος και η πολιτική τους σημασία'', ο πρώην ιδιοκτήτης της ΧΡΩ.ΠΕΙ. κ.Σωτήρης Σοφιανόπουλος σημείωνε σχετικά: ότι η κτηνοτροφία και η παραγωγή ζωοτροφών είναι μία τεράστια, η σημαντικότερη του κόσμου, αλλά παραγνωρισμένη πηγή πλούτου.

Με την παρούσα ανάρτηση θα ξεκινήσουμε την προσέγγιση θεμάτων που αφορούν την κτηνοτροφία της πατρίδος μας σε συνέχεια των όσων μέχρι σήμερα έχουμε παρουσιάσει σχετικά με την γεωργία  και την γεωργιο-κτηνοτροφία.

Την πρόσεγγισή μας στην παρούσα ανάρτηση θα ξεκινήσουμε αξιοποιώντας τη μελέτη του Σωτ.Σοφιανόπουλου σχετικά με την κτηνοτροφία γενικά και κατόπιν εστιάζοντας στο γάλα και το τυρόγαλο. Οι παρεμβάσεις μας με υπογραμμίσεις, επισημάνσεις με bold και σημειώσεις θα γίνονται για την καλύτερη κατανόηση του θέματος. 

Γράφει ο Σωτ, Σοφιανόπουλος στο έργο του:  ''Οι ''Άγνωστες'' πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδος και η πολιτική τους σημασία'':

Κτηνοτροφία

(Γενικά περί κτηνοτροφίας) 

Κάτι που αποτελεί κοινή γνώση σε όλον τον ανεπτυγμένο κόσμο αλλά όχι στην Ελλάδα είναι ότι η γεωργία πρέπει να αναπτύσσεται σε συνάρτηση με την κτηνοτροφία, αφού τα περισσότερα συστατικά των ζωοτροφών είναι φυτικής προελεύσεως. (1) Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει κανένας συντονισμός μεταξύ των δύο αυτών συγγενέστατων κλάδων και κανείς δεν έχει πληροφορήσει τους γεωργούς και κτηνοτρόφους σχετικά. Το αποτέλεσμα είναι ότι χάνεται πάρα πολύς κόπος, χρόνος και χρήμα αδίκως, και έτσι πετάμε στις χωματερές τεράστιες ποσότητες γεωργικών προϊόντων που κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ζωοτροφών. (2) Επίσης, θα μπορούσαμε να εξάγουμε ζωοτροφές που δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε σε πρώτη φάση εδώ στην Ελλάδα και κυρίως να εξάγουμε τεράστιες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων τη στιγμή, που πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις για να είμαστε εμείς μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοπαραγωγούς χώρες της Ευρώπης.

Γάλα, η πιο πολύτιμη ουσία μετά το νερό
 
Και αν δεν μας επιτρέπει η κοινή αγορά να παράγουμε γάλα, αυτό να το χρησιμοποιούμε για την πάχυνση μόσχων, ώστε να γίνουμε αυτάρκεις σε μοσχαρίσιο κρέας και όχι να εισάγουμε 600.000 τόνους. (3) + (6) Η εισαγωγή ετοίμου κρέατος και πρωτίστως σε μπάλες δημιουργεί στην Ελλάδα την ανεργία, διότι δεν σφάζονται τα ζώα, δεν αξιοποιούμε το αίμα των ζώων (20 κιλά ανά μοσχάρι) δεν εκμεταλλευόμαστε τα δέρματα και τα εντόσθια, που χρησιμοποιούνται και για την παραγωγή αλλαντικών. Η Ελλάδα, αν είχε τον μέσο πληθυσμό της Ε.Ε. έπρεπε να έχει 33 εκατομμύρια κατοίκους, και αν υπολογίσουμε ότι υπάρχουν 4 εκατομμύρια ξένοι εργάτες, μας λείπουν άλλα 18 εκατομμύρια. Λάβετε υπόψη σας ότι οι δυνατότητες του τόπου πρωτίστως και δια της μεγάλης ιχθυοπαραγωγικής ικανότητος που έχουμε, τόσο σε γλυκά νερά, όσο και σε αλμυρά, μπορεί να διαθρέψει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ανθρώπους. (4) Ξέρω ότι αυτά ακούγονται περίεργα και ακατόρθωτα, αλλά είναι πολύ εύκολα και πολύ εφικτά. 
ο ιδιοκτήτης της ΧΡΩ.ΠΕΙ. χημικός και ερευνητής Σωτήριος Αρ. Σοφιανόπουλος