Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Σωτήρης Αρ. Σοφιανόπουλος. Το έργο του, η αγωνία του για την Ελλάδα μας και οι αγώνες του παραμένουν ζωντανοί. Ιερή υποχρέωση να τούς τιμήσουμε.

Σαν πέρυσι τις ημέρες αυτές, στις 20 Φλεβάρη του 2020 έφυγε από κοντά μας ο ιδιοκτήτης της ΧΡΩ.ΠΕΙ., βιομήχανος, χημικός και ερευνητής Σωτήρης Αριστ. Σοφιανόπουλος. 
 
Ένας ακαταμάχηστος και ασυμβίβαστος αγωνιστής για την πατρίδα μας και το μέλλον της. Του οφείλουμε πολλά για τους αγώνες του σε μια εποχή -μετά το 1980- που υπνωτιστήκαμε απο τις σειρήνες των πράσινων (πασοκ) και των μπλέ (νδ) και έγινε πρότυπο ζωής ο ωχαδελφισμός και η λύση του οποιουδήποτε προβλήματος μέσω του κόμματος, το οποίο είχε υποκαταστήσει το κράτος. 


Εκείνος αγωνίστηκε ασυμβίβαστος, άκαμπτος, ακούραστος να μάς αφυπνήσει: για την καταστροφή της βιομηχανίας που είχαμε και χάναμε μέσα από τα χέρια μας, για την καταστροφή της γεωργό-κτηνοτροφικής μας παραγωγής μέσω νόμων και ντιρεκτίβων των...συμμάχων μας της Ε.Ε., την αποδοχή -των μελλοντικά- καταστροφικών ποσοστώσεων, επιδοτήσεων και προγραμμάτων Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και Κοινής Βιομηχανικής Πολιτικής (ΚΒΠ) της Ε.Ε. (τόσο...κοινής που επέβαλε να κλείσουμε την μοναδική υψικάμινο της χαλυβουργικής που είχαμε ενώ οι γερμανοί να κρατήσουν ανοιχτές τις δεκάδες δικές τους και να τερματίσουμε την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων ώστε να... μείνουν άνεργοι οι αγρότες μας, να κλείσει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΙΖ) και σήμερα να... εισάγουμε την κατανάλωσή μας άνω των 270.000 τόνων), για την έλλειψη αυτάρκειας σε βασικά προϊόντα διατροφής και την εξάρτησή μας από εισαγωγές, για τα πανωτόκια (νόμος 1083/30.10.1980) που κατέστρεψαν περισσότερες από 300 βιομηχανίες στην Αττική μόνον και εκατοντάδες ανά την Ελλάδα, για την κατάρριψη του μύθου της Ψωροκώσταινας που μάς επέβαλαν να πιστέψουμε ενώ η Ελλάς είναι μια χώρα πάμπλουτη σε ορυκτό πλούτο, διαθέτει στρατηγικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη της γεωργοκτηνοτροφίας της (κλίμα, έδαφος, φυσική λίπανση, ηλιοφάνεια κλπ) ενώ είναι πρώτη πανευρωπαϊκά σε ύδατα που αξιοποιούμενα θα μπορούσαν να αποδώσουν τρεις καλλιέργειες κατ' έτος.
 
Δυστυχώς δεν τον ακούσαμε. Προτιμήσαμε την βολή μας και την πολιτική ορθότητα μετατρεπόμενοι σε ιδανικά υποχείρια ενός αντεθνικού συστήματος και δήθεν ''ελληνικού'' κράτους, που όπως έλεγε ο ίδιος έχει τόσο μίσος για το έθνος μας που θα μάς πάρουν τις περιουσίες και θα μάς πουλήσουν σκλάβους στους ξένους.
 
Δυστυχώς και σε αυτό επαληθεύτηκε: εκατοντάδες χιλιάδες αποποιήσεις κληρονομιάς ακινήτων (λόγω αδυναμίας καταβολής ένφια και φόρων), έκρηξη του ιδιωτικού χρέους των ελλήνων (δλδ: οι οφειλές των νοικοκυριών προς τις τράπεζες, το δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και φορείς) στα 234 δις το 2020 από 40 περίπου δις ευρώ το 2010 (και αυτό για να πετυχαίνονται τα δημοσιονομικά πλεονάσματα των δανειστών της Τρόϊκα) και πληθυσμιακή αιμορραγία 500.000 νέων και μεσηλίκων στις φάμπρικες και πολυεθνικές της δύσεως (...των συμμάχων μας δανειστών δηλαδή...) για τους οποίους επένδυσε το κράτος μέσω της δωρεάν παιδείας άνω των 100.000 ευρώ για έναν έκαστο εξ' αυτών.
 
Έφυγε πικραμένος αλλά -δυστυχώς- και δικαιωμένος για τις προειδοποιήσεις και προβλέψεις του, που ήταν μαθηματικά βέβαιο ό,τι θα έλθουν.
 
Τώρα ήλθε ο λογαριασμός στα χέρια μας. Ήταν μοιραίο να έλθει. Καιρός να αναλογιστούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας.
 
Το έργο του μένει εκεί, ατόφιο και ζωντανό. Προπαντώς ασυμβίβαστο, ακέραιο, αληθινό και ελεύθερο. Μένει εκεί για να δείχνει: ό,τι αν θελήσουμε μπορούμε. 
 
Αιωνία σου η μνήμη Σωτήρη Σοφιανόπουλε.

Σαν πέρυσι, τέτοιον καιρό γράφαμε εδώ

Ξενοφών Οικονομικός (19.2.2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες σημειώνουμε πως:
-ό,τι υπάρχει σε αυτό το blog είναι αποτέλεσμα μελέτης και έρευνας τόσο των έργων του Σωτήρη Σοφιανόπουλου όσο και άλλων επιστημόνων οι οποίοι αναφέρονται όπως και οι αντίστοιχες πηγές και βιβλιογραφία.
Ως εκ τούτου τα άρθρα μας αποτελούν πνευματικό κόπο της ομάδας μας ή μεμονωμένου συναδέλφου μας που τα συντάσσει.
Το δικαίωμα χρήσης και αναδημοσίευσης του υλικού από το blog μας καθορίζεται από τον αντίστοιχο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας Ν. 4481/2017 σε συνέχεια του Ν. 2121/1993.
-Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου μας υπό την αυστηρή προϋπόθεση επισύναψης της πηγής μέσω ενεργού συνδέσμου και αναφοράς του blog και του ονόματος του συγγραφέως του άρθρου.
-Σχόλια θα εγκρίνονται όταν είναι σχετικά με το θέμα, εννοείται ό,τι δεν περιέχουν προσβλητικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και δεν περιέχουν συνδέσμους αμφιβόλου αξιοπιστίας.
-Όταν αποστέλλετε κείμενα μέσω σχολίων ή e-mail και δεν είναι δικά σας παρακαλείσθε να αναγράφετε την πηγή τους.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.