Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Οι όροι των Συμβάσεων Δανειακής Διευκόλυνσης που αίρουν την εθνική κυριαρχία και επέβαλαν οι δανειστές

Το 2010 το ελληνικό κράτος και η τότε κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου υπογράφουν το 1ο μνημόνιο και την αντίστοιχη δανειακή σύμβαση με την Ε.Κ.Τ., το Δ.Ν.Τ. και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (16 κράτη της Ε.Ε.) και την KFW (τράπεζα της Γερμανίας). Η οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και η μετατροπή της -χωρίς καμία υπερβολή- σε αποικία του Βερολίνου αισχίστου είδους είχε δυστυχώς ξεκινήσει. Αποικία οικονομική του Βερολίνου με Αμερικάνικη επικυριαρχία εκ των Η.Π.Α.

Από τότε και για 11 χρόνια, μέχρι σήμερα, ο ελληνικός λαός θα βιώσει στο πετσί του την άρση εθνικής κυριαρχίας και το ξεπούλημα των πάντων από το δωσιλογικό (σημ. με την έννοια της ετυμολογίας: αυτός που δίνει λόγο) πολιτικό προσωπικό των μνημονιακών κυβερνήσεων και όχι μόνον έως σήμερα (σημ.πολλά εκ των 4 μέχρι σήμερα μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων, μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων κλπ ψήφισαν στην Βουλή και βουλευτές άλλων κομμάτων πέραν του κυβερνώντος).

Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε τι ακριβώς υπέγραψαν οι τότε μνημονιακοί ''λάτρεις'' εις βάρος της Ελλάδας μας και του ελληνικού λαού. Δυστυχώς η προπαγάνδα των μμε που μισθώνονται μέσω διαφημίσεων, χορηγιών και δανείων από την εκάστοτε κυβέρνηση φροντίζει να θάψει την αλήθεια και ο λαός και απληροφόρητος παραμένει και αιφνιδιάζεται από τις όλο και μεγαλύτερες παραχωρήσεις που λαμβάνουν χώρα σε θέματα οικονομίας, στα εθνικά (βλέπε την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, τις ήδη εθνικά επιζήμιες παραχωρήσεις στο Αιγαίου -μη ορισμός ΑΟΖ, 12 μίλια εθνικά χωρικά ύδατα κλπ) αλλά και του πυρήνα της ιδιοπροσωπείας του ήτοι δανεισμό-παραχώρηση των αρχαιοτήτων του (!) έως και 50 χρόνια. 
 
****
Παρακάτω παρουσιάζουμε επιγραμματικά, κάποιους όρους, από το περιεχόμενο των άνομων συμφωνιών και τα όσα αδιανόητα ζήτησαν οι... σύμμαχοί μας και υπέγραψε η εδώ διαιωνιζόμενη πολιτική και οικονομική ολιγαρχία (οι υπογραμμίσεις και επισημάνσεις με bold δικές μας): 

 
Οι συμβαλλόμενοι της 1ης Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης

Σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφο 15 της ''Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης'' το ελληνικό κράτος παραιτείται ''αμετάκλητα και άνευ όρων'' απο κάθε ασυλία που απολαύουν το ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία σε όλες τις νομικές διαδικασίες σε σχέση με την σύμβαση.

Δηλαδή, όπως σχολιάζει ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης: Πρόκειται για όρο ο οποίος δεν τέθηκε μόνον για την διασφάλιση του χρέους αλλά για την πλήρη απελευθέρωση του συνόλου της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της χώρας, για την ελεύθερη μεταβίβαση και αξιοποίησή της από επενδυτές της επιλογής της Τρόϊκα στο πλαίσιο του ''Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής'' και της καθολικής χειραγώγησης της ελληνικής οικονομίας.

Συνεχίζει ο συνταγματολόγος Γεώργιος Κασιμάτης: Η στενή εφαρμογή της ρήτρας της εξαίρεσης του αναγκαστικού δικαίου ενδιαφέρει κυρίως τους δανειστές όχι μόνον για την αναγκαστική εκτέλεση για είπσραξη του δανείου αλλά για την χειραγώγηση της αξιοποίησης και εκμετάλλευσης του επίγειου, ορυκτού και υποθαλάσσιου πλούτου της (αρχαιοτήτων, περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ορυκτών και υποθαλάσσιων αγαθών παραμεθόριων περιοχών, αγαθών ζωτικής σημασίας για την εθνική κυριαρχία και τις βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου κλπ). 

ο πρύτανης των ελλήνων συνταγματολόγων Γεώργιος Κασιμάτης ο οποίος πρώτος μελέτησε και αποκωδικοποίησε τους επαίσχυντους όρους των συμβάσεων δανειακής διευκόλυνσης και ενημέρωσε τον ελληνικό λαό


Με αυτή την πρόθεση λοιπόν εκ μέρους των δανειστών εφαρμόζεται ο όρος της παραίτησης από τις ασυλίες στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης μέσω του ειδικού ''Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου'' το οποίο ελέγχει πλήρως η Τρόϊκα.

Ο όρος παραίτησης από τις ασυλίες της εθνικής κυριαρχίας παραβιάζει όλες τις αρχές του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και εθνικού δικαίου, είναι πρωτοφανής και παραβιάζει την θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους.

Οι δανειστές μπορούν επίσης, όλοι μαζί ή με συμφωνία όλων, να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα, χωρίς την έγκριση της Ελλάδας τα δικαιωματά τους από την σύμβαση.

Η υπογραφή τέτοιων όρων από την Ελλάδα, δεδομένης της άθλιας οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν κατά την υπογραφή, αποτελεί προϊόν άσκησης οικονομικής και πολιτικής βίας εκ μέρους της Τρόϊκα και αποτελεί παραβίαση των όρων της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης του 1969 που απαγορεύουν την κάθε είδους βία στις διεθνείς συμβάσεις.
 
Επιμέλεια: Ξενοφών Οικονομικός (15.2.2021)
****

Βιβλιογραφία:

-''Οι παράνομες Συμβάσεις Δανεισμού της Ελλάδας'' - Τα κείμενα που αποκάλυψαν τις δουλείες υποτέλειας της χώρας, Γεώργιος Κασιμάτης, Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη ΑΒΕ, Αθήνα, 2011

-''Το απάνθρωπο Καθεστώς Δανεισμού της Ελλάδας'' - Η ελληνική εμεπιρία ενός ευρωπαϊκού προβλήματος με παγκόσμιες διαστάσεις, Γεώργιος Κασιμάτης, Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη ΑΒΕ, Αθήνα, 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες σημειώνουμε πως:
-ό,τι υπάρχει σε αυτό το blog είναι αποτέλεσμα μελέτης και έρευνας τόσο των έργων του Σωτήρη Σοφιανόπουλου όσο και άλλων επιστημόνων οι οποίοι αναφέρονται όπως και οι αντίστοιχες πηγές και βιβλιογραφία.
Ως εκ τούτου τα άρθρα μας αποτελούν πνευματικό κόπο της ομάδας μας ή μεμονωμένου συναδέλφου μας που τα συντάσσει.
Το δικαίωμα χρήσης και αναδημοσίευσης του υλικού από το blog μας καθορίζεται από τον αντίστοιχο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας Ν. 4481/2017 σε συνέχεια του Ν. 2121/1993.
-Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου μας υπό την αυστηρή προϋπόθεση επισύναψης της πηγής μέσω ενεργού συνδέσμου και αναφοράς του blog και του ονόματος του συγγραφέως του άρθρου.
-Σχόλια θα εγκρίνονται όταν είναι σχετικά με το θέμα, εννοείται ό,τι δεν περιέχουν προσβλητικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και δεν περιέχουν συνδέσμους αμφιβόλου αξιοπιστίας.
-Όταν αποστέλλετε κείμενα μέσω σχολίων ή e-mail και δεν είναι δικά σας παρακαλείσθε να αναγράφετε την πηγή τους.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.