Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Ο ισόβιος λυσσαλέος διωγμός του δρ. Άρη Ν. Πουλιανού εξαπολύθηκε από το ντόπιο και ξένο κατεστημένο διότι η ανακάλυψη των ευρημάτων και τα επιστημονικά πορίσματά του ήλθαν σε αντίθεση με το διεθνές δημόσιο αφήγημα της Αφροκεντρικής θεωρίας εξέλιξης του ανθρώπου.

Ο δρ. Άρης Ν. Πουλιανός, για τον οποίο γράψαμε εκτενές βιογραφικό του σε προηγούμενη ανάρτηση, υπήρξε ένας αγωνιστής ανθρωπολόγος που αγάπησε την Ελλάδα μας και ανάλωσε την ζωή και την προσωπική του περιουσία για την ανασκαφή και μελέτη του Σπηλαίου του Αρχανθρώπου στα Πετράλωνα Χαλκιδικής.

Μισήθηκε και διώχθηκε λυσσαλέα από το καθηγητικό κατεστημένο τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των Αθηνών διότι η μελέτη του και η χρονολόγηση του κρανίου του Αρχανθρώπου καθώς και των οστών του στα 700.000 χρόνια αμφισβητούν ευθέως την Αφροκεντρική θεωρία καταγωγής του ανθρώπου που είναι το παγκόσμιο αφήγημα για την καταγωγή του ανθρώπου.

Το 1983 ο τότε πρόεδρος της κοινότητας μαζί με 10 τραμπούκους βοσκούς πέταξαν έξω από το σπήλαιο των Πετραλώνων τον δρ. Άρη Ν.Πουλιανό, χτύπησαν την γυναίκα του Δάφνη και τον υιό του Νίκο παρ' ότι ο ίδιος είχε συμβάλλει και στην τουριστική αναγέννηση του χωριού. Δέκα ημέρες μετά οι 10 τραμπούκοι θα προσληφθούν στο δημόσιο (σημ.:Πασόκ το μεγαλειο σου!) και αργόσχολοι θα εισπράττουν μέχρι σήμερα τους μισθούς τους. Η Μελίνα Μερκούρη παρά τις παραστάσεις του Άρη Πουλιανού δεν έδειξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον ενώ ο Β. Βενιζέλος θα είναι ο επικεφαλής του λυσσαλέου διωγμού τα επόμενα χρόνια μέχρι και το 2011 που πέτυχε, την εκ νέου, κατάπτυστη έξωση. Προς τιμήν τους οι έλληνες δικαστές είχαν επαναφέρει τον δρ. Άρη Πουλιανό στο Σπήλαιο από το 1997 μέχρι την κατάπτυστη έξωση Βενιζέλου.

Ο δρ. Άρης Ν.Πουλιανός είχε σημαντικές προτάσεις με υψηλές οικονομικές απολαβές τόσο από την πρώην Σοβιετική Ένωση όταν ήταν εκεί έως το 1965 και αργότερα. Ωστόσο αρνήθηκε διότι πίστεψε στην μοναδική ανακάλυψη του κρανίου και του Σπηλαίου του Αρχανθρώπου στην οποία αφιέρωσε την ζωή του.

Παρακάτω ένα άρθρο από το επίσημο site της ιστοσελίδας της Παγκόσμιας Αρχαιολογίας με τον τίτλο:

THE 700,000-YEAR-OLD SKULL IN GREEK CAVE COMPLETELY SHATTERS THE OUT OF AFRICA THEORY 

Το άρθρο είναι σημαντικό διότι για μια ακόμη φορά οι αλλοδαποί αρχαιολόγοι επισφραγίζουν τα επιστημονικά ευρήματα του Άρη Ν. Πουλιανού σε αντίθεση με το ντόπιο καθηγητικό πανεπιστημιακό αρχαιολογικό κατεστημένο (δεδομένου ό,τι δεν υπάρχει καν ανθρωπολόγος στο δυναμικό του) που πολέμησε με συκοφαντίες, διαβολές και απίστευτη μικρότητα τον Άρη Πουλιανό και το ανθελληνικό πολιτικό για τους δικούς του λόγους (τούς θυμίζουμε: ''Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης'' Ιωαν. Καπποδίστριας).
Η θέση όπου βρέθηκε το κρανίο του αρχανθρώπου των Πετραλώνων, το "μαυσωλείο"

Επισημένουμε εκ νέου, όπως και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, πως το κρανίο βρίσκεται στο ΑΠΘ της Θεσσαλονίκης, έχει σύμφωνα με καταγγελίες της ομάδας Πουλιανού υποστεί ζημιές σε ποσοστό από 30-50% απο τις μετρήσεις που έκαναν οι εκεί υπάλληλοι ενώ και ο σκελετός του Αρχανθρώπου έχει εξαφανιστεί απο το ίδιο κατεστημένο παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Άρη Ν. Πουλιανού να επιστραφούν στο Σπήλαιο.

Δεν αναμέναμε τίποτε διαφορετικό από αυτό το δωσιλογικό ''ελληνικό'' κράτος που όχι μόνον άφησε να υποστεί τεράστια και ανεπανόρθωτη ζημιά η αρχαία πολιτιστική κληρονομιά μας και τα αρχαία ευρήματα αλλά δανείζει για 50 χρόνια και τα ήδη υπάρχοντα σε ιδιωτικές συλλογές του εξωτερικού. Σύμφωνα με τον Νίκο Αρ. Πουλιανό κατά την διάνοιξη του μετρό Αθήνας βρέθηκαν 50.000 αρχαίοι σκελετοί. Μόνον οι 30.000 διασώθηκαν και είναι σε άγνωστο μέρος-αποθήκη χωρίς κανείς ανθρωπολόγος να μπορεί να τους μελετήσει. Τι άλλο να γράψουμε;

****
Το άρθρο (30.9.2020) έχει ως εξής (οι υπογραμμίσεις δικές μας) :


ΕΝΑ 700.000 ΕΤΩΝ ΚΡΑΝΙΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΘΡΥΜΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ» ΘΕΩΡΙΑ

Ο «Άνθρωπος» ή ο «Αρχάνθρωπος» των Πετραλώνων αντιπροσωπεύει ένα κρανίο ηλικίας 700.000 ετών που βρέθηκε το 1960. Έκτοτε, οι επιστήμονες προσπάθησαν να βρουν την προέλευση αυτού του κρανίου, για το οποίο έχει δημιουργηθεί μια τεράστια διαμάχη.

Το απολίθωμα, το οποίο υποδηλώνει τον αρχαιότερο «Ευρωπαιοειδή» (παρουσιάζοντας δηλαδή ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά), ήταν ενσωματωμένο (με σταλαγμιτικό υλικό) σε τοίχωμα του σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής στη Βόρεια Ελλάδα.

Ένας βοσκός βρήκε τυχαία το σπήλαιο το 1959. Η μελέτη σπηλαίου και κρανίου ανατέθηκε στον Δ-ρα Άρη Πουλιανό, ειδικό ανθρωπολόγο, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ανθρωπολογίας και Εθνολογίας της UNESCO και πρόεδρο της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος.

Προηγουμένως, ο Δ-ρ Πουλιανός ήταν ήδη γνωστός για τη διατριβή του με θέμα «Η καταγωγή των Ελλήνων», η οποία βασίστηκε σε κρανιολογικές και ανθρωπομετρικές μελέτες νεοελληνικών πληθυσμών, αποδεικνύοντας ότι οι σύγχρονοι Έλληνες σχετίζονται με τους αρχαίους και ότι δεν είναι απόγονοι σλαβικών (ή ά.) εθνών.

Μετά από την εμπεριστατωμένη μελέτη στο 700.000 ετών κρανίο ο Δ-ρ Πουλιανός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πετραλώνειος δεν είχε σχέση με το είδος που εξήλθε της Αφρικής. Τα επιχειρήματά του βασίστηκαν κυρίως στην σχεδόν τέλεια ορθογναθία του κρανίου, το σχήμα της οδοντικής αψίδας και την κατασκευή των οστών της ινιακής χώρας.

Σύμφωνα με την Αφροκεντρική θεωρία, οι «ανατομικά σύγχρονοι άνθρωποι» γνωστοί ως Homo sapiens προτού εξαπλωθούν στον υπόλοιπο κόσμο ήλθαν από την Αφρική πριν από 200.000 έως 100.000 χρόνια. Αυτή η θεωρία σχετίζεται με το γεγονός ότι τα περισσότερα προϊστορικά απολιθώματα βρέθηκαν στην Αφρική.

Το 1964, δύο Γερμανοί ερευνητές προσκλήθηκαν (από το ΑΠΘ) στην Ελλάδα, ο ανθρωπολόγος E. Breitinger και ο παλαιοντολόγος O. Sickenberg, οι οποίοι και εισηγήθηκαν την ηλικία των 50.000 ετών. Επιπλέον, ο Breitinger διακήρυξε ότι ο Πετραλώνειος αντιπροσωπεύει τον «πρώτο Αφρικανό εκτός Αφρικής».

Λίγα όμως χρόνια αργότερα, το 1971, το περιοδικό Αρχαιολογίας των ΗΠΑ πρόβαλε την άποψη του Πουλιανού. Σύμφωνα με αυτό το επιστημονικό περιοδικό, στη σπηλιά διαπιστώθηκε η ανθρώπινη παρουσία, η οποία ξεπερνά τα 700.000 χρόνια σε σχεδόν κάθε γεωλογικό της στρώμα. Επιπλέον, το ίδιο περιοδικό βεβαίωνε ότι η ανθρώπινη παρουσία αποδεικνυόταν επίσης από την ανακάλυψη παλαιολιθικών εργαλείων της ίδιας εποχής, καθώς και από τα αρχαιότερα ίχνη φωτιάς που έχουν ανάψει ποτέ ανθρώπινα χέρια.

 
          Στην μεγάλη αίθουσα του Σπηλαίου του Αρχανθρώπου (πηγή: http://www.aee.gr/)

Η έρευνα συνεχίστηκε από το 1975 έως το 1983, όταν η ανασκαφή σταμάτησε και τα ευρήματα παρέμειναν απρόσιτα για μελέτη μέχρι το 1997. Σήμερα, 60 χρόνια μετά την ανακάλυψη του «ανθρώπου των Πετραλώνων», οι σύγχρονες μέθοδοι απόλυτης χρονολόγησης επιβεβαιώνουν (ολοένα και πιο συχνά) τη θεωρία του Δ-ρα Πουλιανού.

Οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί πιστεύουν ότι το κρανίο των Πετραλώνων ανήκει σε έναν αρχαϊκό ανθρωπίδη με ισχυρά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, μαζί με αυτά του Homo erectus, neanderthal και sapiens. Το ξεχωρίζουν όμως από όλα αυτά τα τρία απολιθωμένα είδη.

Αυτή η απίστευτη ανακάλυψη δημιουργεί νέα ερωτήματα για την ανθρώπινη εξέλιξη και σίγουρα αμφισβητεί την «εκτός Αφρικής» θεωρία.

Επιμέλεια: Ξενοφών Οικονομικός (11.2.2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες σημειώνουμε πως:
-ό,τι υπάρχει σε αυτό το blog είναι αποτέλεσμα μελέτης και έρευνας τόσο των έργων του Σωτήρη Σοφιανόπουλου όσο και άλλων επιστημόνων οι οποίοι αναφέρονται όπως και οι αντίστοιχες πηγές και βιβλιογραφία.
Ως εκ τούτου τα άρθρα μας αποτελούν πνευματικό κόπο της ομάδας μας ή μεμονωμένου συναδέλφου μας που τα συντάσσει.
Το δικαίωμα χρήσης και αναδημοσίευσης του υλικού από το blog μας καθορίζεται από τον αντίστοιχο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας Ν. 4481/2017 σε συνέχεια του Ν. 2121/1993.
-Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου μας υπό την αυστηρή προϋπόθεση επισύναψης της πηγής μέσω ενεργού συνδέσμου και αναφοράς του blog και του ονόματος του συγγραφέως του άρθρου.
-Σχόλια θα εγκρίνονται όταν είναι σχετικά με το θέμα, εννοείται ό,τι δεν περιέχουν προσβλητικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και δεν περιέχουν συνδέσμους αμφιβόλου αξιοπιστίας.
-Όταν αποστέλλετε κείμενα μέσω σχολίων ή e-mail και δεν είναι δικά σας παρακαλείσθε να αναγράφετε την πηγή τους.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.