Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

'Εγκλημα: νόμος δανεισμού αρχαιοτήτων στο εξωτερικό ακόμη και για 50 χρόνια. Άλλη μια τραγική συνέπεια των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων με όρους άρσης εθνικής κυριαρχίας και δέσμευσης της εθνικής της περιουσίας.

Νόμος του κράτους είναι, δυστυχώς από την 10η Δεκεμβρίου 2020, ο μακροχρόνιος δανεισμός αρχαιοτήτων. Απο ένα ''ελληνικό'' κράτος και ακόμη μια επικίνδυνη μνημονιακή κυβέρνηση που στέκεται απέναντι και κατά των συμφερόντων του έθνους μας. Μια ακόμη τραγική συνέπεια και πτυχή υπογραφής των μνημονίων και των αντίστοιχων δανεικών συμβάσεων.
****
Ο πρύτανης των ελλήνων συνταγματολόγων κ.Γεώργιος Κασιμάτης σημείωνε σε συνέντευξή του στον Radio 9 τον Μάϊο του 2011, λίγους μόλις μήνες μετά την ανήκουστη -υποτίθεται για ελεύθερο κράτος- πρώτη δανειακή σύμβαση που συνόδευε το πρώτο μνήμονιο (μέχρι σήμερα ακολούθησαν άλλα τρια) ενώ η παρούσα μπλέ μνημονιακή κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει το 5ο:

Γεώργιος Κασιμάτης, συνταγματολόγος: (οι υπογραμμίσεις και επισημάνσεις δικές μας)
 
Υπογράψαμε σύμβαση που παραβιάζει όλες τις αρχές διεθνούς δικαίου – παράνομη για την ίδια την ΕΕ – την οποία συνέταξε δικηγορικό γραφείο στην Αγγλίατο ίδιο που συνέταξε το σχέδιο Ανάν – και το οποίο πλήρωσε η Ελλάδα – γεμάτη ακυρότητες, πιστεύοντας ότι η Ελλάδα θα έχει κυβερνήσεις που δεν θα πάνε ποτέ στο δικαστήριο, αλλά θα υποκύπτουν στις πιέσεις.
 
Νίκη της Σαμοθράκης: όχι μόνον οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν έκαναν κανένα αγώνα και καμία προσπάθεια να έλθουν πίσω στο ελληνικό κέντρο οι κλεμμένες αρχαιότητες αλλά τώρα με τον επαίσχυντο νόμο περί δανεισμού αρχαιοτήτων δίνουν ακόμη και για 50 χρόνια στο εξωτερικό ακόμη και τα πιο σπουδαία αρχαιοελληνικά ευρήματα. Αίσχος.

Εφαρμοστέο δίκαιο της σύμβασης; Το Αγγλικό δίκαιο – όχι το Ελληνικό ούτε το Γερμανικό ούτε κανενός από τους συμβαλλόμενους – γιατί το Αγγλικό δίκαιο είναι ένα δίκαιο που διαφέρει από το ηπειρωτικό και στηρίζεται σε μια παράδοση των “πειρατικών” στόλων, έχει πάρα πολλά παράθυρα παρανομιών. Το Αγγλικό δίκαιο είναι το καλύτερο δίκαιο υπέρ του δανειστή.

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή του “Μνημονίου” που πέρασε από την Βουλή, δημοσιεύτηκε ένας νέος νόμος, ο 3547, ο οποίος έδωσε την εξουσιοδότηση στον υπουργό οικονομικών να υπογράφει για την Ελλάδα. Αυτό επικρίθηκε σε μεγάλη έκταση αλλά δεν ανέφερε κανείς ότι είχε και μια άλλη διάταξη η οποία παραβίαζε το πολίτευμα της Ελλάδος: ορίζει ο 3547 ότι δεν απαιτείται κύρωση των συμβάσεων από την Βουλή.

Ήρθε δηλαδή ένας απλός νόμος να καταργήσει το σύνταγμα. Αυτό είναι αντισυνταγματικό αυτό βέβαια και παράβαση του διεθνές δίκαιο.

Η Ελλάδα πλέον δεν είναι πια ανεξάρτητη με βάση αυτήν την σύμβαση – όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική γιατί της δεσμεύεται η εθνική κυριαρχία, αλλά και στην οικονομική πολιτική λόγω της δέσμευσης της εθνικής περιουσίας.

Με αυτή τη δανειακή σύμβαση η Ελλάδα παραιτήθηκε αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που της παρείχε η εθνική της κυριαρχία.

Όταν είδα τον όρο της παραίτησης από την εθνική κυριαρχία, δεν πίστευα στα μάτια μου διότι τέτοιος όρος δεν έχει ξαναμπεί ποτέ διεθνή σύμβαση. Και έχω πει επανειλημμένως ότι ένας τέτοιος όρος δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο.

Έχουμε υπογράψει ολοκληρωτική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας… Αποκλείεται 3η πηγή χρηματοδότησης – δεν μπορούμε πλέον να δανειστούμε από άλλη χώρα εφόσον δεν μπορούμε πλέον να δώσουμε διασφάλιση...
 
****
Τώρα το μνημονιακό τόξο των κομμάτων προχώρησε στην αδιανόητη ψήφιση νομοσχεδίου μεταφοράς των αρχαιοτήτων στο εξωτερικό, για 25 συν 25 έτη χωρίς μάλιστα προϋποθέσεις εξασφάλισης της ακεραιότητας και ασφάλειας των αρχαιοτήτων όπως καταγγέλουν πολλοί που μελέτησαν τις σχετικές διατάξεις. 

Παρακάτω μια συνέντευξη με τον μελετητή αρχαίων κειμένων, συγγραφέα και δημοσιογράφο Γιώργο Λεκάκη σχετικά με τον τραγικό νόμο δανεισμού των Αρχαιοτήτων μας. Είναι αρκετά διαφωτιστική. 

 
Ο συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης μιλάει για τον επαίσχυντο νόμο δανεισμού περί αρχαιοτήτων. 
 
Ξενοφών Οικονομικός (7.2.2021)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες σημειώνουμε πως:
-ό,τι υπάρχει σε αυτό το blog είναι αποτέλεσμα μελέτης και έρευνας τόσο των έργων του Σωτήρη Σοφιανόπουλου όσο και άλλων επιστημόνων οι οποίοι αναφέρονται όπως και οι αντίστοιχες πηγές και βιβλιογραφία.
Ως εκ τούτου τα άρθρα μας αποτελούν πνευματικό κόπο της ομάδας μας ή μεμονωμένου συναδέλφου μας που τα συντάσσει.
Το δικαίωμα χρήσης και αναδημοσίευσης του υλικού από το blog μας καθορίζεται από τον αντίστοιχο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας Ν. 4481/2017 σε συνέχεια του Ν. 2121/1993.
-Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου μας υπό την αυστηρή προϋπόθεση επισύναψης της πηγής μέσω ενεργού συνδέσμου και αναφοράς του blog και του ονόματος του συγγραφέως του άρθρου.
-Σχόλια θα εγκρίνονται όταν είναι σχετικά με το θέμα, εννοείται ό,τι δεν περιέχουν προσβλητικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και δεν περιέχουν συνδέσμους αμφιβόλου αξιοπιστίας.
-Όταν αποστέλλετε κείμενα μέσω σχολίων ή e-mail και δεν είναι δικά σας παρακαλείσθε να αναγράφετε την πηγή τους.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.