Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Επιστολή Σ.Σοφιανόπουλου προς τον πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη που υπέγραψε το Νόμο 1083/30.10.1980 (ή νόμο πανωτοκίων) με τον οποίον καταστράφηκαν 50.000 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις όλων των τομέων της οικονομίας της Ελλάδας.

Στις 18.9.1997 ο βιομήχανος και ιδιοκτήτης των ΧΡΩ.ΠΕΙ. Σωτήρης Σοφιανόπουλος αποστέλλει στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Ράλλη επιστολή σχετικά με το Νόμο 1083/30.10.1980* ή νόμο πανωτοκίων όπως επικράτησε -και δικαίως- να λέγεται. 

Σημειώνουμε ό,τι ο Γεώργιος Ράλλης παρέλαβε την πρωθυπουργία -κατόπιν εκλογών- από τον προκάτοχό του Κωνσταντίνο Καραμανλή και κυβέρνησε από 10 Μαΐου 1980 έως 21 Οκτωβρίου 1981. Κατόπιν εκλογών στην πρωθυπουργία τον διαδέχτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Γιώργος Ράλλης είχε διατελέσει κατά την περίοδο 1978-1980 Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή και την προηγούμενη από αυτή διετία Υπουργός Συντονισμού. Με λίγα λόγια ο Νόμος 1083 εισηγήθηκε και ψηφίστηκε από την κυβέρνηση (της νέας δημοκρατίας) και τους βουλευτές του προέδρου της και πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη. Πλέον τούτων ο Γεώργιος Ράλλης κατείχε καίριες υπουργικές θέσεις τα προηγούμενα χρόνια οπότε γνώριζε τα δρώμενα και δεν μπορεί να μην ήξερε όσα υπέγραψε κι έγιναν. 

 

...ο Σ.Σοφιανόπουλος όχι μόνον αγωνίστηκε και αποκάλυψε πως οι κυβερνώντες και εν τέλει ο διεθνής σιωνισμός (όπως σημείωνε ο Σ.Σ.) καταστρέφουν την πατρίδα μας αλλά και έθεσε -με την γνωστοποίηση και ανάλυση όσων νόμων ψήφισαν- τους πολιτικούς μας ενώπιον των ευθυνών τους. Κανείς δεν τόλμησε να αντικρούσει τις αποκαλύψεις του και τις αποδείξεις της καταστροφής που επέφεραν όσα αυτοί υπέγραψαν. Αυτή η στάση των κυβερνώντων υπήρξε μάλλον η μεγαλύτερη και τραγικότερη απόδειξη για τον τόπο μας, την Ελλάδα, ό,τι ο Σ. Σοφιανόπουλος έλεγε την αλήθεια...

Η επιστολή του Σωτήρη Σοφιανόπουλου φέρει ημερομηνία 18.9.1997 (οι υπογραμμίσεις και επισημάνσεις με bold δικές μας) και έχει ως εξής: 

Προς τον πρώην πρωθυπουργό                                                                     Αθήνα 18/9/1997

κ,Γεώργιο Ράλλη,

Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

Επειδή θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι ως προς τις νομικές ενέργειες που θέλουμε να αναλάβουμε κατά των υπευθύνων της Κυβερνήσεώς σας, για την τρομερή καταστροφή που επέφερε στον τόπο η δια νομοθεσίας αύξηση των επιτοκίων η οποία είχε σαν αποτέλεσμα, δια της τραπεζικής τοκογλυφίας, την καταστροφή περισσότερων από 50.000 επιχειρήσεων πάσης φύσεως, θέλουμε να μάς απαντήσετε εις τα εξής ερωτήματα: 

1. Ποιός εισηγήθηκε εις την κυβέρνησή σας την αύξηση του επιτοκίου υπερημερίας από 10% έως 12% που ίσχυε επί 33 χρόνια από το 1946 έως τον Σεπτέμβριο του 1979 σε 19% έως 21%;

2. Εάν ποτέ κάποιος σάς ανέλυσε από πλευράς οικονομικής, ποιά καταστροφή επιφέρατε στον τόπο κάνοντας αυτή την αύξηση, ΦΕΚ 203Α/79;

3. Ποιός ήταν ο Υπουργός ο οποίος εισηγήθηκε αυτή την αύξηση; 

4. Γιατί εφ' όσον στην Δημοκρατία ισχύει ο διάλογος, δεν θέσατε αυτό σε συζήτηση με τις παραγωγικές τάξεις από τις οποίες εξαρτάται η χώρα και το κάνατε αυθαιρέτως; 

5. Εάν εις την Νομισματική Επιτροπή της εποχής εκείνης παρέμενε ο Εγγλέζος ως προεβλέπετο από το Νόμο του 1946 διότι ο Αμερικάνος έφυγε με εισήγηση το 1956.

6. Γιατί σπεύσατε να ψηφίσετε το Νόμο 1083 για την αγορά και πώληση συναλλάγματος και ξένων τραπεζικών γραμματίων και εμβολιματικώς στο άρθρο 8, παράγραφος 6, ψηφίσατε την απαράδεκτο φράση: ''Η Νομισματική Επιτροπή δι' αποφάσεών της δύναται να επιτρέπει στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, τον άνευ χρονικού ή άλλου περιορισμού εκτοκισμό των εν καθυστερήσει τόκων''. 

7. Ποιά εξήγηση δίνετε στο ό,τι την ίδια ημέρα που κυκλοφόρησε το ΦΕΚ του Νόμου 1083, δηλαδή στις 30.10.1980, την ίδια ημέρα συνήλθε η Νομισματική Επιτροπή, την ίδια ημέρα συνεζήτησε αυτό το κολασιαίο θέμα για τον τόπο, την ίδια ημέρα πήρε απόφαση, την ίδια ημέρα έγραψε, διόρθωσε και καθαρόγραψε, υπέγραψε και κοινοποίησε την επαίσχυντο 289 απόφασή της που κατέστρεψε την χώρα!

8. Πως επιτρέψατε αυτή η απόφαση να εμπεριέχει το μέγα ψεύδος ό,τι αυτό γίνεται για να καλύψουν οι τράπεζες την κεφαλαιοποίηση και ανατοκισμό των κεφαλαίων των καταθετών, όταν αυτό γινόταν ανέκαθεν, διότι οι τράπεζες κεφαλαιοποιούν και ανατοκίζουν ανά εξάμηνο με χαμηλό επιτόκιο, ενώ κεφαλαιοποιούν και ανατοκίζουν με υψηλό επιτόκιο ανά τρίμηνο. Πράγμα που έχει το εξής αποτέλεσμα μαθηματικώς: εάν καταθέσεις 1.000.000 δρχ σε 30 χρόνια έχετε λαμβάνειν από την τράπεζα περίπου 200.000.000 δρχ, ενώ εάν χρωστάτε 1.000.000 δρχ, σε 30 χρόνια χρωστάτε 32 δισεκατομμύρια! (με επιτόκιο καταθέσεων 18% και δανεισμού 36%);

9. Γιατί επιτρέψατε αυτό το έγκλημα κατά του τόπου;

10. Πως δεν επενέβητε το 1987 να αποτρέψετε την απαράδεκτον απόφαση του Αρείου Πάγου, αρ.27 του 1988, ο οποίος πλανηθείς από τη Νομισματική Επιτροπή ή εκβιασθείς από την κυβέρνηση, είπε ό,τι αυτό έγινε για το Δημόσιο συμφέρον, ενώ στην ουσία ήταν η καταστροφή της χώρας;

Επειδή κ. πρώην πρωθυπουργέ εμείς σαν Έλληνες πολίτες μάς είναι αδιανόητο να πιστέψουμε ό,τι αυτά έγιναν εν γνώσει σας και πριν προβούμε σε δημόσιες καταγγελίες, σάς παρακαλούμε να μάς απαντήσετε στα ανωτέρω ερωτήματα για να είμαστε ακριβοδίκαιοι στις κρίσεις μας. 

Επίσης, θέτουμε υπ'όψιν σας ό,τι μετά από 40 ημέρες, δηλαδή από τις 29.10.1990 αυξήσατε (σημ.:σαν κυβέρνηση του κόμματος της νέας δημοκρατίας εννοεί) το επιτόκιο υπερημερίας από 23-25% σε 32-34%. Εν συνεχεία το ανεβάσατε από 18.9.1992 έως 20.10.1992 σε 42-44%. Μα δεν είχατε την στοιχειώδη πληροφόρηση από τους συμβούλους σας, ό,τι ουδαμού στην ανθρωπότητα υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα που να μπορεί να καλύψει τέτοιου είδους τόκους ΦΕΚ 162Α/92;

Εν συνεχεία, μετά την κατακραυγή, αναγκαστήκατε να το μειώσετε από 21.10.1992-15.6.1993 σε 37-39%. 

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ό,τι ευτυχώς το Πασόκ, την πρώτη επταετία, δεν ηύξησε το επιτόκιο όπως το κάνατε εσείς. Υπενθυμίζω σ' εσάς κε Μητσοτάκη, ό,τι αγορεύων στην Βουλή, είπατε ό,τι παραδώσατε στο Πασόκ 8 δις δολάρια εξωτερικό χρέος και το Πασόκ το έφθασε σε 28 δις δολάρια, παραλείποντας όμως να αναφέρετε επίσης ό,τι από την στρατιωτική διακυβέρνηση παραλάβατε εσείς 700 εκατομμύρια εξωτερικό χρέος και το ανεβάσατε σε 8 δις δολάρια! Δηλαδή πάνω από 11 φορές το αυξήσατε

Σήμερα δυστυχώς, η διακυβέρνηση της χώρας από σάς τη Ν.Δ. και το Πασόκ, είχε σαν αποτέλεσμα το μεικτόν εσωτερικόν και εξωτερικόν χρέος σε δρχ από 14 δις δρχ που ήταν το 1974 να ανέλθει σε 35 τρισεκατομμύρια δρχ το 1996 (στοιχεία Τραπέζης της Ελλάδος)**.

Μετά τιμής,

Σωτήριος Αριστ. Σοφιανόπουλος 

Επιμέλεια: Αντώνης Καλόγηρος (9.10.2020) ©

Copyright 4481/2017
 
****

*Στο κείμενο της επιστολής του Σ.Σοφιανόπουλου θα βρείτε ενεργούς συνδέσμους με παλαιότερα κείμενα μας με τα οποία και διαφωτίζεται πλήρως όλη η εγκληματική και καταστροφική υπόθεση των πανωτοκίων όπως την απεκάλυψε και την ανέλυσε ο ίδιος.

**Ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης δεν...καταδέχτηκε να στείλει μια απάντηση στον Σ.Σοφιανόπουλο. Τον Μάρτιο του 2006 ο Γ.Ράλλης απεβίωσε. Τα σημαντικά ερωτήματα που έθεσε και αναζήτησε απάντηση ο Σ.Σ. δεν τα απάντησε ο Γ.Ράλλης. Ωστόσο η απάντηση είναι προφανής. Ο ξένος παράγοντας, η 5η φάλαγγα εντός ελληνικού κράτους και υπηρεσιών, οι εντολοδόχες κυβερνήσεις είχαν κάνει για μια ακόμη φορά την ''δουλειά'' τους. Ίσως ο Γ.Ράλλης να μην ήξερε το εύρος της καταστροφής όμως ενημερώθηκε και λογικά θα όφειλε μια εξήγηση ή μια συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Αντ' αυτού σιωπή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες σημειώνουμε πως:
-ό,τι υπάρχει σε αυτό το blog είναι αποτέλεσμα μελέτης και έρευνας τόσο των έργων του Σωτήρη Σοφιανόπουλου όσο και άλλων επιστημόνων οι οποίοι αναφέρονται όπως και οι αντίστοιχες πηγές και βιβλιογραφία.
Ως εκ τούτου τα άρθρα μας αποτελούν πνευματικό κόπο της ομάδας μας ή μεμονωμένου συναδέλφου μας που τα συντάσσει.
Το δικαίωμα χρήσης και αναδημοσίευσης του υλικού από το blog μας καθορίζεται από τον αντίστοιχο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας Ν. 4481/2017 σε συνέχεια του Ν. 2121/1993.
-Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου μας υπό την αυστηρή προϋπόθεση επισύναψης της πηγής μέσω ενεργού συνδέσμου και αναφοράς του blog και του ονόματος του συγγραφέως του άρθρου.
-Σχόλια θα εγκρίνονται όταν είναι σχετικά με το θέμα, εννοείται ό,τι δεν περιέχουν προσβλητικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και δεν περιέχουν συνδέσμους αμφιβόλου αξιοπιστίας.
-Όταν αποστέλλετε κείμενα μέσω σχολίων ή e-mail και δεν είναι δικά σας παρακαλείσθε να αναγράφετε την πηγή τους.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.