Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, προτάσεις του Σωτήρη Σοφιανόπουλου

Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος, ευπατρίδης βιομήχανος με βαθειά γνώση των προβλήματων της Ελλάδος αλλά και τι πρέπει να γίνει ώστε να αναπτυχθεί οικονομικά, βιομηχανικά, γεωργιό-κτηνοτροφικά κλπ -μεταξύ άλλων- ασχολήθηκε και με το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδος μας. 
Σε σχετικό του κείμενο που δημοσιεύτηκε σαν πρόγραμμα του κόμματος ''Ελληνισμού'', που ο ίδιος ίδρυσε με σκοπό να ''σπάσει'' τον δικομματισμό και να βοηθήσει την Ελλάδα ανέπτυσσε τις προτάσεις του. Όπως είναι γνωστό ούτε το κοινό ούτε κάποιος άλλος θεσμικός ή κρατικός ή ιδιωτικός φορέας στήριξαν το έργο του Σωτήρη Σοφιανόπουλου.
Ωστόσο, το έργο του και τα συμπεράσματά του μπορούν ακόμη και σήμερα να βοηθήσουν και να ανοίξουν νέους δρόμους αντιμετώπισης των διαφόρων προβλημάτων της πατρίδος μας. 
 

Γράφει ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος για το:

Δημογραφικό

Η πατρίδα μας συνεχώς συρρικνούται πληθυσμιακώς λόγω της υπογεννητικότητας. Το έτος 1951 ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 8.000.000, ενώ της Τουρκίας ήταν 17.000.000. Αναλογία περίπου 1 προς 2. Σήμερα (γράφει μέσα της δεκαετίας του 1990) είναι 10.000.000, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων εκ Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ίμβρου και Τενέδου, πρώην Σοβιτεικών Δημοκρατιών, Βορείου Ηπείρου, ενώ της Τουρκίας είναι 60.000.000. Δηλαδή αναλογία 1 προς 6. 
Αν διετηρείτο η αναλογία του 1951, οι Έλληνες έπρεπε να είμεθα 30.000.000, αριθμός ο οποίος αναλογεί εις τον μέσον όρο εκτάσεως και πληθυσμού των λοιπών κρατών της Κοινής Αγοράς (Ε.Ε.). Υπολογίζεται ότι κατά το έτος 2021 οι Έλληνες θα είμεθα 8.000.000 (ίσως είμαστε και πολύ λιγότεροι αν σκεφτούμε τα εκατομμύρια των μεταναστών-λαθρομεταναστών-προσφύγων που έχουν εισρεύσει στην χώρα μας τα τελευταία 10-15 χρόνια. Αν αφαιρέσουμε τα εκκατομύρια αυτά από την τελευταία απογραφή του 2011 κατά την οποία είχαμε συνολικό πληθυσμό 10.815.197 τότε είναι πασιφανές ότι ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος επιβεβαιώνεται προς το χειρότερο) ενώ οι Τούρκοι θα φθάσουν περί τα 100.000.000.

Εντονώτατο λοιπόν το δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα μας και επιτακτική η ανάγκη αντιμετωπίσεώς του δια δραστικών μέτρων οποιουδήποτε κόστους. 
Θα πρέπει να προστατευτεί ο θεσμός της οικογένειας ο οποίος σήμερα πλήττεται παντοιοτρόπως (νομιμοποίηση αμβλώσεων, ναρκωτικά, αδιαφορία για τους πολύτεκνους κλπ). Ως εκ τούτου: 
α. Έκαστο τέκνο μετά το δεύτερο, θα επιδοτείται κατ' ελάχιστο, δια του ποσού των 200 ευρώ μηνιαίως (50.000 δρχ γράφει ο Σ.Σ.) από την γέννησή του μέχρι την ηλικία των 18 ετών και πέντε ετών φοιτητικών. 
β. Θα δανειοδοτούνται τα νέα ανδρόγυνα με ευνοϊκά δάνεια, ώστε να αποκτούν οικία τουλάχιστον άνω των 130 τ.μ. Θα τους χαρίζεται το υπόλοιπο του δανείου όταν θα αποκτήσουν άνω των τεσσάρων τέκνων. Σε όσους επιθυμούν να κατοικήσουν στην επαρχία θα δίδεται επιπλέον δάνειο, ώστε κάτωθεν ή παραπλεύρως της οικίας να δημιουργήσουν οικογενειακή επιχείρηση, γεωργοκτηνοτροφική. Τούτο θα συμβάλλει και στην αποκέντρωση και επανακατοίκηση της ερημωθείσης υπαίθρου. 
γ. Η εργαζόμενη πολύτεκνος μητέρα (τέσσερα τέκνα και άνω), θα δύναται να παύσει να εργάζεται, εάν το επιθυμεί, χωρίς να απωλέσει τα δικαιώματα της εργαζομένης (ασφάλεια, μισθός, σύνταξη), τα οποία θα επωμίζεται το κράτος. 
δ. Η ανύπανδρος μητέρα χρήζει ειδικής προστασίας και όταν αποδεδειγμένως δεν δύναται να αναθρέψει τα τέκνα της λόγω οικονομικής αδυναμίας, τούτο το αναλαμβάνει η πολιτεία. 
ε. Όποια έγκυος αναγκάζεται να προβεί εις άμβλωσιν για λόγους οικονομικούς οι οποίοι θα αποδεικνύονται, θα δύναται να φέρει στην ζωή το τέκνο της, την οικονομική κάλυψη του οποίου θα αναλαμβάνει η Πολιτεία. Υπολογίζεται ότι γίνονται άνω των 300.000 αμβλώσεων ετησίως εκ των οποίων οι μισές τουλάχιστον, λόγω οικονομικής αδυναμίας, και τούτο εις βάρος του δημογραφικού ζητήματος της χώρας. 

Επιμέλεια: Ξενοφών Οικονομικός (12.2.2020) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγαπητοί αναγνώστες σημειώνουμε πως:
-ό,τι υπάρχει σε αυτό το blog είναι αποτέλεσμα μελέτης και έρευνας τόσο των έργων του Σωτήρη Σοφιανόπουλου όσο και άλλων επιστημόνων οι οποίοι αναφέρονται όπως και οι αντίστοιχες πηγές και βιβλιογραφία.
Ως εκ τούτου τα άρθρα μας αποτελούν πνευματικό κόπο της ομάδας μας ή μεμονωμένου συναδέλφου μας που τα συντάσσει.
Το δικαίωμα χρήσης και αναδημοσίευσης του υλικού από το blog μας καθορίζεται από τον αντίστοιχο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας Ν. 4481/2017 σε συνέχεια του Ν. 2121/1993.
-Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου μας υπό την αυστηρή προϋπόθεση επισύναψης της πηγής μέσω ενεργού συνδέσμου και αναφοράς του blog και του ονόματος του συγγραφέως του άρθρου.
-Σχόλια θα εγκρίνονται όταν είναι σχετικά με το θέμα, εννοείται ό,τι δεν περιέχουν προσβλητικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και δεν περιέχουν συνδέσμους αμφιβόλου αξιοπιστίας.
-Όταν αποστέλλετε κείμενα μέσω σχολίων ή e-mail και δεν είναι δικά σας παρακαλείσθε να αναγράφετε την πηγή τους.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.